Welke keuzes zijn er?

 • Keuze 1

  Keuze 1: Je kiest voor één belevingswereld het hele jaar door en voor het gehele recreatiebedrijf

  Je kunt hierbij denken aan een kinderspeelparadijs wat zich het hele jaar door richt op uitbundig gele gasten. Of een bungalowpark wat speciaal ontwikkeld is voor comfortabel en luxe blauw.

 • Keuze 2

  Keuze 2: Je kiest voor één belevingswereld per moment voor het gehele recreatiebedrijf

  Je kunt hierbij denken aan een rustig groene camping in het laagseizoen die juist gezellig lime wordt in het hoogseizoen. Of een groepsaccommodatie die zich doordeweeks richt op comfortabel en luxe blauw en in het weekend op paars of rood.

 • Keuze 3

  Keuze 3: Je kiest voor één belevingswereld per deel van het park of aanbod

  Je kunt hierbij denken aan een uitbundig geel gedeelte en een gezellige lime gedeelte op het recreatiebedrijf het gehele jaar door. Gele activiteiten of lime activiteiten bij een VeBON buitensportbedrijf. Of wat dacht je van gele en rode activiteiten door elkaar : geel kan goed een bedrijfsuitje zijn, terwijl rood bezig is met een echt specifieke (individuele sportieve) uitdaging. Maar denk ook aan een gele en lime wereld op een attractiepark of gele accommodaties en lime accommodaties op een bungalowpark.

 • Keuze 4

  Keuze 4: Je kiest voor een combinatie van belevingswerelden per moment, per (deel van het) park of per aanbod

  Je kunt hierbij denken aan een combinatie van keuzes 1 t/m 3, ingericht en aangepast op de wensen van de recreatieondernemer en de gast. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de basisfaciliteiten op een bungalowpark het gehele jaar hetzelfde zijn, maar dat je per moment of per deel van het park mobiele faciliteiten en/of activiteiten toevoegt om zo meerdere belevingswerelden op meerdere momenten te bedienen. Het kan dan bijvoorbeeld betekenen dat je in het hoogseizoen een uitbundig geel en/of gezellig lime bungalowpark bent en je een leuk en gezellig recreatieteam laat inhuren en dat je in het laagseizoen de bungalowaccommodaties gebruikt voor een avontuurlijk en sportieve paarse en cultureel en inspirerend rode groepsaccommodatie met op afroep een yoga docent en instructeurs voor individuele en uitdagende sporten.

Voorbeelden van een beleving

Leer een unieke beleving creëren

Keuzedeel Leisure Leefstijlen

In het keuzedeel Leisure Leefstijlen leren studenten een unieke beleving creëren voor de gasten op het recreatiebedrijf waar zij bijvoorbeeld stage (gaan) lopen. Hoe kunnen ze de gasten tevreden stellen en houden? Wat maakt hun leerbedrijf/recreatiebedrijf zo bijzonder? En welk bijzonder verhaal geven zij de gasten straks mee naar huis, zodat zij dit weer enthousiast doorvertellen aan vrienden en familie.