Volg Sanne en Peter de Boer van Het Veluwse Bos

We volgen bij dit keuzedeel Leisure Leefstijlen het echtpaar Sanne en Peter de Boer. Sanne en Peter de Boer zijn de eigenaren van het park het Veluwse Bos. Dit park is ontstaan uit de boerderij van Sanne’s ouders en vijf jaar geleden overgedragen aan Sanne en haar echtgenoot Peter. Ze hebben vier fulltime medewerkers in dienst, vooral voor receptie, onderhoud, techniek, animatie en de parkwinkel. In het hoogseizoen hebben ze ook werk voor twee seizoenskrachten en drie stagiaires van de opleiding Travel, Leisure & hospitality.

Hoe ziet de vakantie van Sanne en Peter er uit?

Zelf gaan Sanne en Peter vaak naar het buitenland op vakantie, bij voorkeur naar de Ardennen in België en de Ardèche in Frankrijk. Peter houdt ervan om contact te leggen met andere mensen op vakantie en is het liefst de hele dag op pad met de kano of de mountainbike. Sanne vindt het gezellig om met andere mensen dingen te ondernemen, maar gaat niet de hele dag op pad. Ze geniet van de momenten samen met Peter, weg van alle drukte en lekker doen waar ze zin in hebben. 

Sanne en Peter willen meer gasten

Het managen van het park gaat ze goed af. Twee keer per jaar hebben ze een meningsverschil over de balans tussen activiteiten en rust in het park. Peter is namelijk van plan om een vast animatieteam te gaan samenstellen, maar Sanne is bang dat dit teveel ten koste gaat van de mensen die op rust gesteld zijn. Het park loopt niet slecht, maar het loopt ook niet storm. Ze zouden wel wat meer gasten willen, maar hoe?

Inzet van Leisure Leefstijlen stagiaires

Vorig hoogseizoen kwamen Sanne en Peter in aanraking met de Leisure Leefstijlen via één van de stagiaires. Deze stagiaire Cindy had het keuzedeel op school gevolgd en mocht wat opdrachten op haar vorige stage uitvoeren. Cindy liep toen stage op een grote familiecamping en vertelde enthousiast over het keuzedeel aan Sanne en Peter. Peter besluit om bij RECRON het Gastenboek Verblijfsrecreatie te bestellen en door te lezen, maar hij komt er al snel achter dat hij niet goed weet hoe er mee te beginnen. Peter had nu de hulp van Cindy goed kunnen gebruiken, maar niet getreurd: Sanne en Peter beschikken sinds dit hoogseizoen over een nieuwe stagiaire en ook deze stagiaire heeft gekozen voor het keuzedeel  Leisure Leefstijlen. Stagiaire Karin wordt gevraagd om Peter en Sanne te helpen met de  Leisure Leefstijlen. Ze adviseert Peter en Sanne om eerst een zelftest in te vullen om er achter te komen wat hun eigen belevingswereld is.

De zelftest

Sanne en Peter twijfelen geen moment en ze gaan onmiddellijk aan de slag. Het eerste wat Karin van hen vraagt, is om de zelftest in te vullen om zo te achterhalen tot welke belevingswereld ze zelf behoren. Peter vraagt ook aan Erik om de test in te vullen. Erik houdt zich bezig met het managen van de activiteiten die op het park georganiseerd worden, zodoende is hij ook bekend met veel bezoekers van het park en staat hij regelmatig direct in contact met hen. Na het invullen van de zelftest op de website komt naar voren dat Peter en Erik tot de belevingswereld uitbundig geel behoren en Sanne tot gezellig lime.

Hoe het verder verloopt met Sanne, Peter en Erik? Dat lees je in hoofdstuk 2!

Leer een unieke beleving creëren

Keuzedeel Leisure Leefstijlen

In het keuzedeel Leisure Leefstijlen leren studenten een unieke beleving creëren voor de gasten op het recreatiebedrijf waar zij bijvoorbeeld stage (gaan) lopen. Hoe kunnen ze de gasten tevreden stellen en houden? Wat maakt hun leerbedrijf/recreatiebedrijf zo bijzonder? En welk bijzonder verhaal geven zij de gasten straks mee naar huis, zodat zij dit weer enthousiast doorvertellen aan vrienden en familie.