Belevingsgroepen en belevingswerelden

Belevingsgroepen

In het BSR-model kun je vier combinaties maken.  Een belevingsgroep met gasten die vooral op zichzelf en naar buiten is gericht, een belevingsgroep die op zichzelf, maar naar binnen toe gericht is, een belevingsgroep die op de groep en naar buiten is gericht en tot slot een groep die op de groep en naar binnen is gericht.

De zeven belevingswerelden

We bespreken de zeven belevingswerelden van groot naar klein. We starten dus met de belevingswereld waar de meeste Nederlanders in het BSR-model te vinden zijn en we sluiten af met de kleinste belevingswereld. Hier vind je slechts een klein groepje Nederlanders terug in het BSR-model.

Leer een unieke beleving creëren

Keuzedeel Leisure Leefstijlen

In het keuzedeel Leisure Leefstijlen leren studenten een unieke beleving creëren voor de gasten op het recreatiebedrijf waar zij bijvoorbeeld stage (gaan) lopen. Hoe kunnen ze de gasten tevreden stellen en houden? Wat maakt hun leerbedrijf/recreatiebedrijf zo bijzonder? En welk bijzonder verhaal geven zij de gasten straks mee naar huis, zodat zij dit weer enthousiast doorvertellen aan vrienden en familie.